Vitchokladpannacotta med Lime & Jordgubbssås

Idag gjorde jag Vitchokladpannacotta och jag kan verkligen rekomendera den här kombinationen.
 
Pannacotta
Ingredienser:
150 gr Vit choklad
2 st Gelatin blad
4 1/2 dl grädde
Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull, Koka upp allt och häll det över den hackade chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt pannacotta. Fyll dina glas och stoppas in i kylen i 2-3 timmar.
 
Lime & Jordgubbssås
Ingredienser:
1 dl Socker
1 dl Vatten
150 gr Jordgubbar
1 st Lime
Koka upp strösocker, vatten, lime juice och jordgubbar. Mixa allt samman med en stavmixer fin sås, låt svalna innan du serverar.
 

Dekorera med färska jordgubbar och citronmeliss

 

Orginalreceptet finner ni här: http://www.royfares.se/nyheter-blogg/white-chocolate-panacotta

 

/Lena

 


Uppfyllde min önskan om Blåregn

Bild från ClipartFest
 
Har drömt om Blåregn i trädgården i många många år och till och med sagt att jag flyttar söderut när jag blir äldre så att jag kan ha alla mina drömväxter i trädgården. Har i ett par år funderat på den härdigare sorten Blue moon (Wisteria macrostachya 'Blue Moon')  som ska klara zon 4 och finns att beställa hos några leverantörer på nätet. Så idag bestämde jag mig för att uppfylla min egen önskan och la en beställning hos Hortogreen.com. Jag provar en och ser hur den klarar vintern och köper en eller två till nästa vår om det går bra. -Redan förväntasfull!
 
Uppdatering 2017-05-16: Idag kom paketet!!! Ett blåregn flyttar snart in i min trädgård tillsammans med ett par andra plantor jag inte kunde motstå.
 
/Lena
 
 

RSS 2.0