Klätterros & Blåregn

Blåregnet har idag fått sin plats i de nylaserade pallkragarna. Under hösten ska jag snickra en rejäl spaljé till den.
 
Idag har det varit en fantastiskt härlig och solig dag fylld med diverse trädgårdspyssel.
 
En klätteros på plats
Idag fick den röda klätterosen sin plats vid den renoverande pergolan.  Det ska bli spännande att försöka få den ganla vita klätterorsen på plats på andra sidan av pergolan. Jag hoppas verkligen att det inte är ett omöjligt projekt.
 
Överraskning
Klematisen blommar som jag satt vid portalen (två blå/lila) och bågen (en ljusblå och en svart) . Det är en blå/lila som fanns på gården när jag flyttade in och samt en blå/lila "Jackmani" samt en ljusblå som jag inte minns namnet på. Gissa om jag blev överraskad när min "Jackmani" slog ut i blom och var rosa och några dagar senare slog den ljusblå ut och var vinröd så vad jag minns och inte minns kring deras namn visade sig inte så viktigt. Så min plan om färgkoordinera gick om intet men nu sitter de där och blommar så fint.
 
/Lena
 

Höstvädd

Först ut i blom
 
Jag är mycket förtjust i Höstvädd och köpte genast några plantor till min nya trädgård som nu växt till sig fint och är fulla med knopp i landet. Hade några gamla frön från min tidigare trädgård som gav en planta och den har nu i miniväxthuset slagit ut i blom precis innan jag fått den på plats med de andra plantorna.
 
/Lena
 
 
 

Trädgården Juli

/Lena
 
 
 
 
 
 Älskar Schersmin

Nu blommar Schersminen för fullt i trädgården och den doftar underbart. Det är lyx att vara ute och jobba när doften av Schersminbuskarna dansar runt med vinden i trädgården.  Även den gigantiska klätterrosen som ska få flytta till baksidan av trädgården blommar intensivt nu översållad med sina små blommor som nästan storleksmäsigt är lika som Schersminen som växer alldeles intill just nu. 
Klätterrosen till vänster och Scherminen till höger.
 
Älskar Schersmin <3 :)
 
/Lena

Grävdag

Farmors pion har börjat gå i blom. 
 
Idag blev landet färdiggrävt och jorden genomarbetad så imorgon kan jag se fram emot plantering.  Lyckades dock reta upp ett myramhälle vid komposten. Insåg detta då det killades på armen och jag ser att den är svart av myror och hur de springer på min mage. Lite högljutt viftandes springer jag till altanen och kläderna åker av i full fart och där springer de runt på altangolvet medans jag försöker försäkra mig om att inte har några kvar på min kropp. Viktigast av allt  - landet blev klart så imorgon blir det planteringsdag :)
 
/Lena
 
 

Att plantera en trädgård är att tro på imorgon

 
Idag har jag bytt plats på en hel del växter då en del växt sig för tätt eller passar bättre på annan plats. Jag tror att det blir riktigt bra. Började gräva på det nya landet och det var samma hårdpackad lerjord här som i den andra större rabatten men där växer det så det knakar nu så ser inget problem bara lite extra jobb. Bestämt mig för att trots allt snickra en portal för klematisen, ska bara göra stigen mellan altanen och pergolan först.
 
Efter dagens fix i trädgården så satt jag och tittade på det som är färdigt och det som är mindre färdigt i trädgården (om en trädgård nu kan någonsin bli färdig) och funderade hur jag lyckas hitta på dessa projekt som tar flera dagars arbete att avsluta (det är ju inte första gången). Landade snabbt i tanken att att plantera en trädgård är att tro på framtiden. Man planterar växter tillsammans som man tror ska växa till sig och framhäva varandra och skapa den atmosfär/känsla man vill uppleva. Även en liten planta växer sig stor och man skapar ibland något som inte alltid ger omedelbar utdelning utan man får tålmodigt vårda och invänta belöningen. Varje vår ger mig känslan om hopp precis som varje enskild planta som tittar fram och visar sin växtkraft. 
 
Vissa växter köper jag eller sår och en del får jag från anhöriga, bekanta och till och obekanta. En del växter får naturligtvis större plats i hjärtat. I landet jag håller på och gräver iordning nu ska en Pion från min farmors trädgård få sin plats vilket jag värderar högt och hoppas få uppleva den i många fram över.
 
Efter en härlig dag i trädgården behövs nu lite vila och imorgan ska visst trädgåden få lite välbehövligt regn. 
 
/Lena

Semester och landat i trädgården

Nu har semestern äntligen börjat och jag har landat i trädgården = batteriladdardag genom grävning, krattning och plantering. 
Projekt "Fixa pergolan" är igång. Lite virke & färg så blir den perfekt för den gigantiska vita kätterrosen.
 
Den vita kätterrosen som ska få flytta till perogolan så fort den är klar.
 
En första semesterhälsning från trädgården.
/Lena

RSS 2.0