Grymt vackra blomstöd

Jag vill ännu en gång passa på att tipsa alla om Rosverkstans mycket vackra blomstöd. De finns på nätet och i Fagersta så jag är "nästan" granne. Anna som gör dessa fantastiska blomstöd har dessutom öppen trädgård under sommaren på fredagar mellan 10-13. Jag tänker själv åka dit efter Peace & Love - veckan...
På Rosverkstans blogg pågår nu en tävling om ett blomstöd Hjärta.
Tävling hos Rosverkstan tom 15 juli!
(Bilden är länkad till Rosverkstans blogg)

Jag är defenitivt med i tävlingen!
/Lena

Knoppar

Den vita irisen håller på att slå ut och flertalet av hostorna är fulla i knopp...
Iris:
Hosta:
/Lena


Nu vet jag!

Nu har jag löst det - jag vet hur jag ska göra nere vid grönsaksträdgården och växthuset. Jag har lagt grus runt odlingsbäddarna för att göra det svårare för sniglarna att ta sig dit. Jag har beslutat mig för att utöka gruset och även lägga grus delvis runt växthuset samt anlägga ett land för en kommande häck eller om det blir höga blommor växlat med spaljer längs grönsaksträdgårdens långsida.

I växthuset:
Överblommad allium:
/Lena

Midsommar Potatis

Idag skördade jag min växthuspotatis!
Den blev ett kok som räckte till både sill och förrätt (skivad potatis med matjes och gräddfil med gräslök samt med färskost med dill och lax med chili på). Jätte gott! Som tur är har jag en pallkrage till med potatis att skörda om ett par till tre veckor. Nästa år blir det i två pallkragar och en tidig och en mellan sort.
Trevlig midsommar allihop!
/Lena

Planteringsdag

Igår var jag till Stora Skedvi och köpte lite växter på utförsäljning. Det blev 16 st petunior i rosa, lila och vitt, 8 rosa lejongap, 2 st ljusrosa sommarljus, 2 st rosa sommardahlior, 2 st tagetes och 2 st blå som jag inte vet vad de heter, 5 st hänglobelia, 4 st ringblommor,  8 st smultron plantor, 2 st tomat plantor en gul och en dansk, 2 st plantor oregano, 1 st citron basilika och en röd vallmo för 276 kronor!  Så idag har jag planterat nästa alla plantor trots regn...En riktigt skön dag!

Dahlia
Ringblomma
Nu börjar växthuset komma i sommarskruden...
Oregano & Timjan
Basilika
/Lena

Första tomaterna!

Nu har det regnat i flera dager...
Nävorna har nästan regnat sönder men till min stora glädje så har mina första tomater kommit. De är förstås inte så stora ännu men på god gång...
/Lena

Idag regnar det

Idag regnar det och växterna får en välbehövlig vätskepåfyllning.

Allium

Stjärnflocka

Hosta / Funkia
/Lena

Det luktar jord & grönt

I morse vaknade vi av att det åskade och regnade rejält. Det höll på i några timmar...efter en sista åsksmäll så skingrades molen snabbt och himlen lyste upp och värmen kom tillbaka (drygt 20 grader). Irisarnas många knoppar slog ut och det luktade jord och grönt i trädgården.Även en av dagliljorna slog ut.../Lena

Irisen har slagit ut i blom

Det har varit riktigt varmt och soligt nu de sista dagarna med något kort avbrott med rejäla åskskurar. Så nu har irisarna slagit ut!


De har precis börjat slå ut så jag har många fler att se fram emot...

'

Hostorna /Funkiorna växer rejält just nu./Lena

Älskade Allium!

Det har blivit mycket fotograferande i trädgården nu men det är svårt att låta bli när man både älskar fotograferande, trädgårdar och växter. Det händer ju något varje dag i trädgården...På ett par dagar så har Alliumen börjat slå ut i blom...Jag tycker verkligen om denna blomma!

/Lena

Snart ledig - då ska det pysslas i trädgården!

Jag har påbörjat nedräkningen till min ledighet. Är utarbetad och behöver min trädgård och mina växter att pyssla om. Det ger mig åter energin i kroppen som ofta saknas just nu...

Jag håller på och omvärderar mina trädgårds projekt till lite mer lagom men vi får se hur det blir med det. När det väl börjar klia i de gröna fingrarna så är det svårt att hejda sig trots allt.

/Lena

Wow, vilken värme!

Idag har det varit rekordvarmt - 28 grader. Underbart! På eftermiddagen kom dessutom ett plötsligt spöregn och vattnade växterna lite välbehövligt. I växthuset behövs det nog vattnas ordentligt en dag som denna...Där växer bland annat potatisen för fullt. Jag hoppas det blir lite potatis redan till midsommar.


Potatisen i odlingskragen växer den också och trivs.../Lena

Grönt är skönt!

Jag håller på med ett nytt land vid trädgårdens gavelsida. Jag har grävt och planterat efterhand landet har funnits tillgängligt. Nu är det nästan färdigt grävt...så i morgon ska jag åka och hämta de sista buskarna.

Idag har jag passat på att sola lite och samtidigt planerat sista delen av det nya landet. Jag har njutit av värmen och det gröna. Det börjar bli lummingt och skönt i trädgården./Lena

Grodvänlig damm

Min son och jag hittade en groda i vår damm. Det är i och för sig inget konstigt men den stackars grodan kom inte ur den då jag har så höga kanter runt dammen. Jag lyfte upp grodan försiktigt med en tjock bambupinne och satte ner den i skuggan under Randgräset där den satt alldeles still och blinkade. Jag passade på att ta ett par bilder men lät den sedan vara i fred.

Jag håller nu på och funderar hur jag ska göra så att grodorna kommer ur dammen när de hittar på den.Vi hade tre grodor som bodde i trädgården under förra sommaren och de gillar ju sniglar så jag vill defenitivt att grodor ska trivas i vår trädgård.

/Lena

Sommaren är här!

Nu känns det verkligen som sommaren är här!

Jag har trots en super förkylning pysslat i västhuset och planterat in tomatplantor (Busk-, Dansk-, Gul päron och vanlig gul tomat), slanggurka och squash. En en del kryddväxter (Grekisk oregano, Timjan, Salvia, Krusmynta, Rosmarin och Basilika) fick också flytta in. Jag har även planterat några purjolökar jag köpte idag på Isabellas blommor.

I trädgåren börjar det blomma och det växer så det knakar...

Syrenerna blommar och luktar ljuvligt...Sena tulpaner blommar för fullt...Sibiriska vallmon och Tovsipporna blommar även de. De är enkla och fantastiskt vackra!

/Lena


RSS 2.0