Gamla äppelträdet

Både igår och idag när jag åkte hem från jobbet fascinerades jag så av molnens utseende. Det var soligt och relativt varmt och solen gav ett otroligt spännade bakljus på de fluffiga vita molnen så de fick 3d känsla. Molen såg ut som ett ytterligare landskap som man skulle kunna vandra runt i och undersöka. Lite magiskt och mysigt.
 
Lyckades hinna med och klippa gräsmattan ikväll och behövde inte alls känna mig ensam där jag raskt sprang runt gräsklipparen. Myggorna tyckte det var riktigt trevligt med lite rörelse på gården. 
 
Skönheten i trädgården för stunden är det gamla äppelträdet.
 
 
/Lena
 

Lite nöjd är jag allt

Idag tog jag ner Vildvinet. Blev till att ta fram stegen för att få bort allt och är man höjdrädd men mer envis så får man det gjort. Börjar se rktigt städat ut på entrésidan. Får se om jag hinner avsluta planteringen där eller om tiden slukas upp nu när man börjar jobba igen. Var på tur igår och passerade Bäsna Trädgård och hittade då ett jättefint Syreénhortensia träd som skull passa in perfekt i den påbörjade planteringen. Ångrar så att jag inte köpte det på plats.
 
Trots regn i natt så har det behövts vattnas en hel del i trädgåden idag. Fick dessutom iväg ett gigantiskt lass med trädgårdssopor till tippen också idag. Blev lite fix i trädgåden idag i alla fall så lite nöjd är jag allt.
 
/Lena

En helt vanlig dag

Nu är det klart och jag kan se bergen som vanligt från min gård. Lite ofattbart att man knapp kunde se dem på grund av röken som spred sig från skogsbanden för några dagar sedan.
 
Lyckades igår klippa mer det stora Spirea buskarna bakom garaget och vips så kändes tomten mycket större och luftigare. De var ett gäng riktigt gamla buskar så nu behöver jag en grävmaskin för att få bort resten. Mmm spännande får se om det kommer att bli som jag tänkt mig när det är klart.
 
Det har växt så det knakat överallt i denna vildvuxna trädgård i sommar och jag har inte en chans att styra upp allt i år så det är bara att slappna av och göra de delar jag påbörjat riktigt bra och så får resten vara som det är så jag vet att jag har något att göra nästa år också.
 
 
/Lena
 

Hallon

 
Har en liten hallonhäck som vi lyckades plocka 2 1/2 liter hallon från idag. De hamnade i frysen för stunden och kommer användas till smooties och halloncheesecake.
 
/Lena

Idag slog den ut

 
I morse så var den plötsligt bara där i full blom min nya daglilja.
 
/Lena

RSS 2.0