Vårens nytillskott bland tulpanerna

Vårens tulpaner
I Höstas planterade jag tulpaner. Jag valde ut "Spring Green" den blev ett par förpackningar av den samt "Blue Parrot" & "Queen of Night". Jag ser fram emot att se dem dyka upp ovamför jordytan. Det brukar vara en intensiv väntan när det börjar bli dags. Jag går och ser över landen varje dag och ser hur tulpanerna utvecklas. Härligt!
/Lena

Skottat av växthuset

Växthuset
Det har kommit mycket snö även i år. Idag när det blev tövarmt så kände jag att det var bäst att skotta av taket på växthuset för säkerhets skull. Jag såg att en spricka hade uppstått i ett av takfönstren. Jag hoppas att det inte blir fler.
/Lena

Fynd på bokrean!

Bok
Hittade Skapa med Betong & Mosaik på bokrean på Åhléns för endast 59 kronor! Ett riktigt fynd! Jag har redan bestämt mig för att göra ett försök med betong i sommar. Det blir nog ett antal mönstrade gångplattor nere vid växthuset och säkerligen något mer innan jag är klar.
/Lena

Planen för...

I västhuset
Tomat, Paprika & Chiliplantorna till växthuset köper jag. Det blir 5 st tomat, 2 st paprika 6 en chiliplanta. Melon ska jag plantera. Jag har inte gjort det förut men jag hittade bra tips i en bok så jag hoppas det kommer att göra susen.
/Lena

Ska inköpas till våren

Rabarber & Jordgubbar
Jordgubbar och rabarber ska jag köpa till ytan vid växthuset i år. Rabarberna sätter jag troligtvis i en upphöjd planteringsbädd och jordgubbarna tänkte jag skulle få hänga i 2-3 amplar vid uteplatsen intill växthuset. Jag har aldrig odlat jordgubbar i ampel så jag hoppas det går bra.
/LenaDe planerade kryddväxterna för sommaren...

Kryddväxter
Sommaren 2010 provade jag på Mynta, Oregano & Timjan. I år tänkte jag utöka lite grand...Jag har även gräslök i landet och vi får se hur härdig den kinesiska gräslöken jag planterade förra sommaren är när värmen kommer...
/LenaGrönsaksträdgården för sommaren!

Grönsaksträdgård
Så här ser planen ut för grönsaksträdgården. Jag tänkte så en mix Babyleaf sallad med "Amerikanischer Brauner" "Salad Bowl" "Little Leprechaun" "Red Salad Bowl" "Rouge Grenobloise" & "Favourite", sommarmorötter samt gula 'Yellowstone", röda "Dragon", lila "Purple Haze", vita "Lunar White" morötter och även små runda "Paris Market". Det går åt mycket morötter hos oss då sonen tycker att de är roliga att så och äta. Jag tänkte även sätta lök. Förra sommaren köpte jag gul & röd men jag funderar på att köpa en mix påse i år som även innehåller silverlök. Vi får se hur det blir... Jag har kikat på fröpåsar med Mangold men där jag varit har de inte haft "Bright light" så jag får ta en sväng till Plantagen sedan för det är den sorten som jag vill prova på i sommar. Jag tänker köpa in 3 st "planteringssäckar" för potatis i år för att sätta nere vid uteplaten vid växthuset.
/LenaMitt sommarprojekt

Ny rabatt...
En ny rabatt planerad till sommaren! Jag har 7 st Thujor planterade en halvmåne innanför dem tänkte jag göra mitt nya land. Det blir mycket gräva m.m. Vallmo "Coral Reef" & Riddarsporre sår jag. Hostor har jag tänkt att köpa på Fridhemshandelsträdgård eller kanske från Bakker. Jag har handlat av dem förut och det har fungerat bra men man får vänta ett par år på att plantan växet till sig. Kantnepeta har jag ett gäng av redan. Jag ska ta sticklingar från dem i sommar. Exakt vilken sorts ros jag ska köpa har jag ännu inte bestämt...men färgen den är bestämd...
Jag ser verkligen fram emot sätta spaden i marken. Det är väl först sommaren 2012 som det tar sig ordentligt men inte mindre roligt för det...längtar!
/Lena


RSS 2.0