Att vara landad

Jag skrev här tidigare om hur jag landat i min nya trädgård. Min trädgård är en radhusträdgård på 850 m2 som jag håller på och städar upp i då den är vildvuxen. Jag har börjat på entrésidan och myser för fullt av framstegen.

 

Här om dagen när jag var i väg för att köpa några växter bl.a. ett Svartplommon träd så kände jag en sådan frihetskänsla. Jag log lite för mig själv över att jag var så nöjd. Det senaste året har varit ett riktigt tufft år av olika anledningar. Jag har sagt att jag behöver en trädgård för att landa och ladda. Jag insåg idag att jag är där då jag uppfylldes av en total känsla av att vara landad eller jordad vilket uttryck man nu föredrar. Så med ett inre lugn och tacksamhet över att vara den och där jag är just nu så har jag på flera plan landat.

 

/Lena


Tänkvärt

 
 
 

Några fler guldkorn

 Fackelblomstern som blommar för fullt just nu.
 
 Murgrönan som klättrar på väggen vid entrén är så vacker och har till och med tagit sig över entrétaket. Den växer även efter marken och har nästan nått runt husknuten nu.
 
/Lena

Efter regn kommer sol

Fick gräsmattan klippt idag och lyckades få bort supertuvan med Höstaster på entrésidan som jag inte vill ha kvar. Sparade en liten tuva men resten får åka till tippen då ingen annan ville ta sig an den. Nu är det väck och det blev jättebra. Sen kom regnet. Jag njöt en stund av hur regnet föll på mig sen så fick det vara färdigjobbat i trädgården.
 
Avslutade dagen med ostfalla med seranoskinka i kvällsolen på altanen. Härligt!
 
Planerar att få färdiggrävt på entrésidan under morgondagen så jag kan börja plantera lite. Längtar!
 
/Lena

Rosor i trädgården

Har några rosor i trädgården. Ett par sitter långt in i ett Spireahav som jag faktiskt har för avsikt att ta bort och hoppas då att jag kan rädda rosorna. De är mörkrosa. Jag hoppas verkligen att det går att flytta på dem när jag kommer åt dem.
 
Finns dessutom två av denna för mig ännu så länge okända ros:
 
Ett par Vresrosor finns det också och de har trots allt en gammaldags charm
 
 
Finns även en överblommad gigantisk & spretig vit klätteros Polstjärna som behöver en ordentlig klippning precis som en stor ljusrosa överblommad rosbuske som skymmer utsikten från altanen. Den vid altanen ska även den få en bättre lämpad plats med tiden.
 
Tycker om rosor så jag kommer med all säkerhet hitta några nya som efterhand får ta plats. Peaceros tänker jag mig vid entrésidan vid vägen och absolut någon vit och röd på baksidan.
 
/Lena
 

Vardagslyx

Riktig mysdag - hela dagen i trädgården! 
 
Blev en massa plantor satta i pallkrage så de ska trivas tills de kommer på sin plats. Sen har jag grävt och rensat och trimmat och grävt hela dagen. Kanske inte det roligaste men jag trivs med det ändå då man vet att det blir fint sen. Finner det rogivande om man håller ett stressfritt tempo. Det tar längre tid än man alltid tror innan man börjar men jag hann lite mer än hälften mot vad jag trodde jag skulle hinna med idag så jag är nöjd.
 
 
Efter en sådan här dag ser man lite ut som man ska ha rullat sig själv i landet så en personlig uppstädning var också på plats när åskan började mullra och regnet gav sig till känna. Med tända ljus i hus och på altan avnjutandes en skaldjurssoppa med tillhörande ost & oreganobröd och ett glas vin på altanen när regnet smattrar på taket och trädgården doftar så gott så känner man sig privilligerad. Vardagslyx för mig! Jag sitter nog kvar här och lyssnar lite på Thor och blickar ut över gården en stund till.
 
/Lena

Mera växter & inspiration

Var till faster och kom hem med några växter till som ska flytta in i trädgåden här. De får mellanlanda i en pallkrage tills jag hunnit ordna till platsen där de ska sitta. Vi besökte en trevlig trädgård i Mockfjärd som på bara tre år vuxit upp och har en härlig atmosfär och olika "rum" att trivas i. I den här trädgården finns det ett par fantastiskt vackra Klematis som är ett måste efter hand i min egen trädgård om jag inte minns fel så heter den Summer snow.
 
På vägen hem passerar jag Bäsna och jag tänkte inte åka in men kunde naturligtvis inte låta bli. Så en kortare mysstund i trädgården (Bäsna trädgård) blev det då det är roligare i gott sällskap.
 
Gillar verkligen den vita soffa de har i trädgården. Hade varit en dröm att ha under mitt äppelträd.
 
Varmt var det i trädgården idag. Bilen visade på hela 32.5 grader men jag vet inte hur väl den stämmer men riktigt varmt var det i alla fall. Många hade intagit de mysiga skuggplatserna i trädgården och satt där och tog det lugnt. Jag hade ingen kamera med mig så det blev några bilder tagna med mobilen idag.
 
Grönt, frodigt & och mycket inspiration! Känner mig så inspirerad så imorgon blir det en heldag i trädgården.
 
/Lena

Nu har jag landat!

Nu har jag landat i min vildvuxna trädgård! När jag flyttade in kändes den alldeles magisk då den inramades av en hög fantastiskt blommande Schersminhäck. Kunde inte slita ögonen ifrån den och gick ut varje kväll för att lukta på trädgåden. Just nu blommar det inte så mycket och jag gräver och rensar så fort lusten, orken & värmen tillåter. Några guldkorn finns naturligtvis i trädgården.
 
Mitt stackars äppelträd lever en långsamt tynande tillvaro men är vacket på sitt sätt och jag måste ställa dit en stol under trädet så jag kan sitta där och filosofera.
 
 Finns en massa gamla perenner som kanske inte är mina favoriter men en del är mycket vackra och kommer att bo kvar.
 
 Min nyinköpta Solhatt som jag älskar.
 
Kommer naturligtvis mer men detta var allt för idag.
 
/Lena

RSS 2.0