Trädgårdsshopping på Clas Ohlsson

Clas Ohlsson
Idag var jag på Clas Ohlsson och inhandlade ett par bevattningsmattor samt märkpinnar. Jag hade hoppats att de skulle börjat med trädgårdssortimentet för att jag skulle kunna syna några produkter jag är intresserad av men jag var några veckor för tidig.

Jag har i deras internetbutik hittat en hylla som jag vill ha i växthuset. Den borde passa bra till min stoppade antika rottig fotölj och gjutjärnsbordet jag redan har i växthuset. Obeliskerna tänkte jag sätta i ett par stora vita kvadratiska krukor jag har och fylla med luktärt i mixade färger (rosa, lila, blått och vittt).
/Lena

Rosverkstan


Tävling hos Rosverkstan tom 22 april!

(Klicka på bilden för att komma till Annas blogg och för att delta i tävlingen.)

Anna gör de mest fantastiska blomstöd och spaljer. De är som konstverk och passar mycket fint in i trädgården både färg och formmässigt. Mycket vackra! Anna har en tävlig på sin blogg där hon lottar ut ett blomstöd och jag håller tummarna hårt att jag har turen med mig.
/Lena

Jungfrunäva & Hosta


Idag var jag in på Lidl i Hedemora och hittade förpackningar med perenna lökar/knölar för endast 17.90! Jag slängde i ett par 2-pack Hosta (en av mina favoritväxter) och en 1-pack Jungfrunäva i kundvagnen. Det fanns flera sorter som t.e.x. Fackellilja, Solhatt, Liljekonvaljer, m.fl. När jag kom hem inser jag att jag skulle slängt i åtminstone ett par förpackningar till. Dumt! Kanske de har några kvar i Borlänge då jag ska dit en sväng i morgon.
/Lena

Plantera vitlök

Vitlök

På bokrean hittade jag boken Odla i växthus som jag har börjat bläddra i...

Jag vet att man planterar vitlök på hösten men i den här boken fick jag tipset om att det var möjligt att plantera i växthuset på senvintern. Så Idag var jag ner till växthuset och planterade ett gäng vitlök. Vi får se om det hinner växa till sig under sommaren. Till hösten ska jag komma ihåg att sätta vitlök som man ska.
/Lena

Jag ska plantera Hostor

Hosta / Funkia

Jag har rättså många "Hostor" i min trädgård. Jag gillar dess gröna blad som finns i flera gröna nyanser. Jag tycker att de ger en skön lummighet och ett lugn i trädgården. Jag har den som återkommande växt i hela trädgården. Det är inte speciellt ofta valet avgörs av "Hostans" blommor utan jag väljer dem efter platsens sol/skugga och bladens färg och form.
Jag har idag köpt frön till ett Hosta/Funkia. "Japan Girl" & "Blue Mouse ears" blev det. Jag tror att det blir en sort till innan jag nöjer mig. Vi får se vad det blir för sort...
/Lena

RSS 2.0