Äntligen kom tomatfröna i jord

Idag blev äntligen tomatfröna planterade. Det blev bara ett par sorter så att jag kan testa. Har aldrig sått tomater förut så nu håller jag tummarna för att Tigerella och Tomatillo Verde ska bli fina plantor till sommaren.
 
Tigerella är en tidig sort och en randig (röd och gul) tomat som behöver stå i växthus eller ett riktigt varmt läge.
 
Tomatillo finns tydligen både som gröna, gulgrön och lila. Min sort är grön och varje frukt sitter i ett "foder" (blad runt). Denna sort ska tydligen passa mycket bra till salsa.
 
/Lena

Rev staketet

Har under kvällen sök på internet efter bilder på breda altantrappor för inspiration.  Då jag till våren/sommaren ska snickra breda trappsteg och måla altanen. Ska bli så roligt och det kommmer bli riktigt snyggt är jag övertygad om.
 
 
För nästan två veckor sedan passade jag på att riva mitt fruktansvärt fula altanstaket. Vill få trädgården närmare huset samt att jag personligen tycker att det känns mer lugnt och harmoniskt. 
 
Kommer bli sååå bra!
 
/Lena

Snöklocka

 
Hittat några gäng snöklockor på gården. Har försökt fotografera dem de senaste 5 dagarna men det har regnat eller så har de varit täckta med snö men idag blev de med på bild. Fina.
 
/Lena

Mycket blir det...

 
Har stuvat om bland plantorna så jag ska få plats med flera. De stora chiliplantorna fick flytta till fönsterbrädan och de mindre står kvar under belysnningen ett tag till. Mycket blir det...
 
/Lena

Jösses vad Alunrot

Alunrot sådd 1/3-2015
 
Oj vad många det blev. Jag var lite orolig då jag sådde att det skulle gro dåligt då fröna hade legat i några år så jag tog i lite. Grobarheten var det inga problem med när det gällde Dales Strain och Mint Frost där det nästan blivit en grön matta som jag nu får gallra ur. Den röda Alunroten var det sämre med endast ett par frön har hittills grott och inga alls från Hängalunroten. Älskar dock Dales Strain så den tar jag gärna ett helt gäng plantor av så det här blir kanonbra.
 
/Lena
 

Planterat avokadokärnor

För en vecka sedan åt familjen tacos och vi hade avokado som en av tillbehören. Sonen undrade om man kunde plantera kärnorna och vi var genast på fallet och började söka information. Så enligt de instruktioner vi hittade så tvättades kärnorna och fick torka i ett par dagar innan de sattes 2/3 ner i jorden.
 
Dessutom ordnade vi "miniväxthus" av en petflaska så nu får vi som om det händer någonting.
 
Både son och jag är förväntansfulla på detta ny experimentet och jag hoppas verkligen för hans skull att de tar sig fint.
 
/Lena

Uppdaterad önskelista

I min önskelista skriver jag ner växter som jag vill ha i min trädgård. Det är min egen kom i håg-lista. I går så uppdaterade jag önskelistan till min nya trädgård. I dagsläget ligger det inte så många speciella växter i den utan de som jag anser kommer vara grunden till den trädgård jag ser framför mig. 
 
Jag kommer att efterhand uppdatera listan så den stämmer överens med vad jag planerar/önskar tillföra i trädgården.
 
/Lena

Jalapeno Orange m.fl. verkar trivas

Jalapeno Orange sådd 28/1
 
Chilin växer så det knakar. Några (Jalapeno Orange, Starflame & Cayenne Purple) har till och med blivit omplanterade idag. Är så nöjd med hur jag fått ordning på odlingen i köket. Har ställt in ett extra bord med belysning så småplantorna ska trivas hyfsat bra hos mig i alla fall. 
 
Då jorden tog slut vid omplanterande så blir det till att skaffa hem lite till så att resten av plantorna också ska få flytta till större krukor. De som redan är omplanterade ser riktigt bra ut så nu hoppas jag att de ska ta riktigt fart på chilin.
 
Anteckning till mig själv: Sådde den 2/3 ett stort antal Alunrot från egna fröer. Dales Strain, Mint Frost, Röd och Häng.
 
/Lena

Vårtecken

 
Idag har det blåst hela dagen så ute kändes inte så lockande att gå ut men jag var ut och hämtade in Rudbeckia sådden i alla fall.
 
Vid entrén så har en massa snödroppar dykt upp bland murgrönan. Det känns lite mysigt och vårigt i alla fall!
 
/Lena

Växthus i köket?

Min son sa för en vecka sedan "Har du gjort om köket till växthus?" och jag svarade att "Nej, inte än men det ska bli" Det är i köket chiliplantorna står under växtbelysning och mer kommer det bli. Så jag började med med lite frösådd genast. Det blev ett antal Heuchera/Alunrot (Purple Palace, Mint Frost, Hängalunrot och en favorit Dales Strain (sådda 1/3)) som ska stå i köket och växa till sig.
 
Jag har en massa frön från tidigare som jag tänker att jag ställer ut och det som tar sig det tar sig. Så idag (7/3) har det planteras om och såtts lite mera frön och Rudbeckian har fått kommit in efter en månad ute.
  • Några frön från en Hosta mix som ska stå inne. Jag vet att de tar en evighet (3-4 år) på sig att bli stora plantor men jag tänker om jag sår några och köper några stora varje år så har jag nog trädgården full inom några år. Precis som jag vill ha det.
  • Prästkrage (ute)
  • Höstvädd (ute)
  • Kungsljus vit (ute)
  • Höstöga (ute)
  • Dagöga (ute)
  • Rölleka röd (ute)
Nu ska de få stå inne ett dygn innan jag bär ut sådderna så idag börjar det nog se ut lite som ett växthus i köket.
 
/Lena

RSS 2.0