Midsommarträdgård

 
 
 
 
Några bilder till mig själv från trädgården innan semestern då jag kan börja pyssla om den på riktigt.
 
/Lena
 
 
 

Växtkraft & trädgårdsidéer

Kikade runt lite i trädgården idag och nya trädgårdsprojekt börjar smidas.
 
Det växer så det knakar i trädgården. Många plantor har blivit riktigt stora och ska delas. Endast några få verkar inte inte klarat vintern eller tagit lite stryk, avvaktar lite till innan jag byter ut dem. Hoppas de kommer igång. 
 
20170604
 
20170604
 
 
/Lena
 

Vit Klematis flyttar in

Efter att byggt ett spaljéstaket av armeringsmatta på 3 sektioner vid tomtgänsen så var det igår dags att plantera en Klematis per sektion. 
 
Klematis Huldine en vit storblommande och starkväxande klematis som blommar sent i perioden, augusti-oktober med 10-12 cm stora pärlemorskimrande blommor.  Beskärning på hösten eller tidigt på våren ner till 20 cm över marken (gr. 3). 
 
Huldine
 
Klematis "Summer Snow" Paul Farges är en vit småblommig och starkväxande klematis som snabbt breder ut sig. Den är helt täckt med 3-4 cm små, doftande blommor från slutet av juni till oktober. Lättodlad och trivs i alla lägen.  Beskär tidigt på våren bort intorkade växtdelar (gr. 3). Om kraftigare beskärning behövs kan detta göras sent på hösten eller tidig vår. Beskärs med fördel till ca 1 m över marken för att få ett tätare växtsätt. Planterad vid träd kan den växa fritt. 
 
Summer Snow
 
Besökte för många år sedan en trädgård som hade Summer Snow och den har sedan dess funnits med på önskelistan till egna trädgården. Det blev två av den sistnämnda så nu hoppas jag alla ska trivas och täcka spaljérna fint och snabbt.
 
/Lena

RSS 2.0