Vivor i blom

 
Några vivor har slagit ut i blom. Har hittat Gullviva också men den är inte riktigt på gång ännu.
 
Behöver förutom en hel del beskäring i trädgården prioritera att gräva upp några pioner. Jag har två Dillpioner i ett land som ska tas bort för att ge plats till breda trappsteg till altanen samt att jag hittade en pion bakom några buskar som jag vill flytta fram någonstans.
 
 
I trädgården finns det massor av knopp på såväl Rodorenron, som Syrenen och Svartplommonträdet. Ser fram emot att se dem i blom för första gången. Är mycket nytt att upptäcka och uppleva men en nyinförskaffad trädgård.
 
Härligt med vår!
 
/Lena
 

Körsbärsträd i blom

 
Idag blommar körsbärsträden i Falun och även om vädret var grått så gick jag leende förbi dem då Körsbärsträd av någon anledning alltid får mig att le.
 
"Smile it is the key that fits the lock of everybodys heart"
 
/Lena
 

Årets första perenner

Inhandlat årets första perenner (3 st Jättedaggkåpa och 2 st Kantnepeta) på Granngården då jag hämtade min nya kompost. Mysigt att börja köpa till och tänka på trädgården även om jag inte har så jättemycket tid att vara i den just nu.
 
Har idag monterat varmkomposten som jag fick av min faster.  Fick fundera lite var den skulle stå eftersom man vill komma åt den enkelt på vintern också.
 
Planterat om tomatplantorna så nu hoppas jag de tar fart ordentligt. 
 
/Lena
 
 

Småfix

 
Jag har funderat på belysning i trädgården till sommar och tänkt att jag ska hitta några ljusstarka och tåliga solcellsbelysningar inledningsvis. På altanen har jag tänkt vit eller klar ljuskedja som liknar glödlampor. Fast i el då men jag sprang på denna solcellsbelysning som jag var tvungen att testa. Lyser klart hela natten så jag blev mer än nöjd.
 
Var till Mockfjärd en vända igår och fick några förpackningar Rysk Martorn och Rosenstav av min faster som jag ska förgro. Dock glömde jag köpa blomjord idag så får ordna det där imorgon.
 
Chilin växer så det knakar i mitt kök. Plockat knoppar på  en Starflame då den var på gång att gå i blom redan. Börjar bli dags att välja ut de som jag ska ha kvar och vilka som ska få flytta vidare.
 
 
Idag sken solen och det var riktigt fint trots lite blåst och två Citronfjärilar visade sig.
 
/Lena

Vårmys

 
Fantastisk dag med lunch på altanen.
 
Krokusarna tittar fram här och där i trädgården och tulpanernas blad börjar synas lite ovan jord. Drömde i natt att grannbarnen hade gjort en crossbana i mitt land på framsidn och kört sönder tulpanerna men de fanns kvar när jag tittade ut genom fönstret i morse till min stora lätttnad.
 
En massa Chiliplantor blev omplanterade idag och det tog sin tid men blev riktigt bra. Såg då att jag missat att tomaterna börjat komma upp. Så kul och spännande!
 
Anteckning till mig själv: - Se till och ta dig iväg och köp den där Kap- och gersågen nu då så du kan bygga i trädgården!!!!
 
/Lena
 

RSS 2.0