Pianoskogen

 
I torsdags åkte jag till Sundborn för att besöka pianoskogen. Jag hade hört att den skulle ligga i närheten av Carl Larsson gården så den måste man ju hitta tänkte jag.
 
 
8 stycken väderbitna pianon fanns att njuta av i skogen. Det var vackert, sagolikt och surrealistiskt - en fantastisk idé.
 
Pianoskogen finns bakom ett av husen på  Stora Hyttnäs Museum.
De hade även en trevlig trädgård alldels bredvid sjön. Här är det säkert alldeles ljuvligt på sommaren. Det får bli ett besök nästa sommar.
 
Jag har en liten tomt men tänk på en större tomt med en natur del.  När man kliver in i den så står där ett piano! Härligt!
 
/Lena

Bok med posten

 
Tjoho, nu har jag äntligen fått hem Ulla Hasselmarks Fröbok. Riktigt intressant bok som passar utmärkt att bläddra i nu när det regnar och blåser så man knappt vill gå utanför dörren.
 
Boken innehöll inte precis det jag förväntade mig men överraskade mig på andra områden. Ulla har ett härligt varmt språk kring frön och växter som gör denna bok till skön läsning. Boken innehåller naturligtvis praktiska tips och en hel del värme. Rekomenderas!
 
Ulla har en blogg som du hittar här:
frobok.blogspot.se/
 
Om någon har tips på en bra bok som innehåller mer om fröinsamlande och bilder på frön tar jag gärna emot dessa.
 
/Lena

Mer höstlök

 
Jag har köpt på mig en del höstlökar till och har gott förtroende till att jag ska kunna hålla rådjuren borta från dem kommande våren.
 
Senaste inköpet blev:
  • Orange Emperor
  • Purple Prince
  • Blushing Lady
  • Sensual Touch
  • Allium Sphaerocephalon
Tidigare inlägg om vårlök och tulpaner:
Nu hoppas jag på uppehåll i allt regnande så att jag plantera alla höstlökar,
 
/Lena
 

Köpa Alunrot plantor?

 
Jag har ett gäng Alunrot-plantor som är sådda i våras, Det blev rättså många. ;)
 
Det är mest Mint Frost och några "Svart/silver". Kanske det finns några Green Finch också. De står i växthuset och om ingen vill ha dem snart planteras de ut så att de får någon trevlig plats att växa till sig på nästa vår/sommar. Jag redan nu bestämt mig för att så Rödbladig Alunrot (har inte bestämt sort ännu) och sorten Dales Strain  till nästa vår, Dessa sorter ska jag plantera in i rabatterna som jag gjort i ordning i sommarens trädgårdsprojekt.
 
20 kr plantan. 6 st för 100 kr. Hämtas i Säter om inte annat överenskommits (skickas inte med posten).
Skriv en kommentar om du vill köpa plantor.
 
/Lena

Växthuset idag 22/9

 
 
Idag har köpt Ljung och en vacker hängande Alunrot som ska få pryda växthuset.
 
/Lena

Middag från trädgården...

Ja, kanske inte hela middagen... Ikväll blev det Tacos efter barnens önskemål och det känns lite extra ordentlingt att kunna ta fram tomater, gurka och lök från egna trädgården.
 
Ikväll åts det bl.a. av...
Citrongurka
 
Citrongurka är en riktigt god gurka som inte gett så många frukter i år men det beror nog på denna sommarens väder med mycket regn och lite värme. Denna gurka kommer jag att försöka få tag på igen till nästa säsong och jag kan varmt rekomendera den.
 

Gul lök
 
 

Tomat Tigerella
 
Ännu en favorit!
 
/Lena

Höstlökar

Jag har köpt mina första förpackningar av vårlökar för säsongen. Det första inköpet var en 10-pack Allium Purple Sensation på Ge-kås i Ullared för ett par dagar sedan. Där såldes det pingstliljor och tulpan-, krokus- & alliumlökar i massor för 19.90 per förpackning. Tulpanerna gick mest i rött, gult och mix i en salig blandning från tidiga till sena. Jag har bestämt mig för en särskilt färgtema så det blev endast en förpackning med Allium.  Den här sorten ska vara cirka 50 cm hög och kommer passa perfekt i rabatten vid bågspaljén.
 
På väg hem till Dalarna igen så passade jag på att springa in på IKEA då jag sett att de hade tulpanlökar på sin hemsida.
 
Som ni ser så blev det två stycken förpackningar med Queen of Night och en Negrita.  Fler sorter fanns och samtliga förpackningar är 12-pack och kostar 25 kronor.
 
Vill ni läsa mer om vårlökar i min trädgård:
Jag har tänkt att hitta några tulpaner i orange och någon ytterligare i lila...vi får se vad jag hittar på.
 
Denna gång ska jag dock förbreda mig mot rådjuren och bygga "nätburar" över planteringarna samt ställa ut burkar med hemtillverkat "tulpanskydd" som sägs vara effektivt. Det gör man själv med vatten, ammoniak och blodmjöl.
 
/Lena

RSS 2.0