Oreofudge

 

Ingredienser:

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
1 paket Oreokakor

 

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

3. Skär Oreokakorna i mindre bitar.

4. Blanda försiktigt ner kakbitorna i smeten (spar ½ - 1 dl till garnering).

5. Bred ut smeten i en form, 20 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten. Låt chokladen stelna i kylen. Skär den i rutor med en vass kniv.

 

Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/oreofudge/


"Bounty" godis

 
Ingredienser:

3 dl kokos

2 dl sötad kondenserad mjölk 
3 msk florsocker 

 

Garnering
200 g mörk choklad
kokos (kan uteslutas)

 

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop kokos, kondenserad mjölk och florsocker i en skål.

2. Rulla bollar av degen och lägg dem i en plåt eller på en tallrik med bakplåtspapper.  Ställ bollarna i frysen i ca 30 min, tills de är ordentligt kalla.

3. Smält chokladen över vattenbad.

4. Doppa kokosbollarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.

5. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen.

 

Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/lattgjorda-bounty-med-bara-4-ingredienser/


After Eight Tryfflar

 
Ingredienser:
1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör
 

Garnering
florsocker

 

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/after-eight-tryffel-2/


RSS 2.0