Vitchoklad mousse med Lime & honungsmarinerade jordgubbar

 
Vitchokladmousse
3 dl vispgrädde       
100 g vit choklad
1 st ägg
 
Limemarinad
1 st lime 2     
2 msk flytande honung
 
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad eller i kastrull på svag värme, precis så att chokladen smälter. Mät upp ägg i en bunke och vispgrädde i en annan bunke. Vispa upp ägget med elvisp eller vanlig visp. Vispa därefter grädden ganska löst med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen (som ska vara ljummen, ej varm) till det uppvispade ägget under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet. Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse. Häll upp moussen i fina serveringsglas. Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme.
 
Tvätta skalet på limen och torka det. Riv skalet av limen. Pressa ut saften. Lägg rivet skal och saften i en bunke Blanda limesaft och limeskal med honung. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i marinaden. De kan ligga där några timmar om man vill men minst ca 15 minuter.

 

Fördela de marinerade jordgubbarna över chokladmoussen.
 
Orginalreceptet finner ni här: https://www.recepten.se/recept/vit_chokladmousse_lime_jordgubbar.html
 
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0