Chokladbiskvier

Biskvibottnar

  • 250 g Mandelmassa
  • 125 g Strösocker (1 1/2 dl)
  • 60 g Äggvita (2st)

Fyllning

  • 100 g mörk choklad (gärna 70 %)
  • 250 g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 äggula

Garnering

  • ca 150 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Biskvibottnar: Blanda mandelmassa och socker en en bunke och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en slät och fin konsistens. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar efter önskad storlek på plåt med bakplåtspapper, tänk på att dom blir lite större i ugnen. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  2. Fyllning: Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en skål över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.
  3. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner chokladen under omrörning.
  4. Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt de stå kallt tills krämen stelnat.
  5. Garnering: Bryt chokladen i bitar, lägg dem i en skål eller kopp (inte allt för vid). Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt chokladen svalna något. Doppa biskviernas krämsida i chokladen. Ställ dem på ett bakplåtspapper för att stelna.
  6. Förvara biskvierna i kylskåp. 
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0