Saffrans- och honungsglass med hallonsås
En riktigt supergod hemgjord glass som jag varmt kan rekomendera. Det blir ungefär 4 portioner om man följer receptet.

Ingredienser:
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
0,5 dl flytande honung
1 pkt saffran (0,5 g)
0,5 msk mörk rom (kan uteslutas)
4 äggulor
1 dl strösocker
Hallon sås:
200 gr hallon
1 dl florsocker
Gör så här:
Koka upp grädde, mjölk, honung, saffran och ev rom i en kastrull.
Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85°. Den får inte koka! Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i t ex ett kallt vattenbad. Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt ev stelna till i frysen en stund. Alternativt ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e min tills den är krämig och helt frusen.
Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85°. Den får inte koka! Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i t ex ett kallt vattenbad. Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt ev stelna till i frysen en stund. Alternativt ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e min tills den är krämig och helt frusen.
Hallonsås:
Mixa hallon med florsocker till en sås. Sila bort kärnorna om ni önskar såsen helt slät.
Tips! Låt gärna glassmeten stå i kyl under natten för att mogna i smakerna.
Orginalreceptet kommer från Coop.https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/saffrans--och-honungsglass-med-hallonsaas/
/Lena
Kommentarer
Trackback