Mariannetryfflar
Nu har jag börjat göra julgodis här i stugan. Först ut är några tryfflar som går alldels utmärkt att fysa in och klarar sig ca 3 månader i frysen.

Ingredienser:
knappt : 1/2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller
Garnering: florsocker
Gör så här:
Mixa mariannekaramellerna i en matberedare.
Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet.
Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.
Orginalreceptet har jag hittat på Jennys mat blogg: http://www.jennysmatblogg.nu/2013/12/05/mariannetryfflar/
/Lena
Kommentarer
Trackback