Jordgubbar i vingelé med vit chokladmousse

En vuxen trevlig efterrätt som passar bra nu när det börjar säljas jordgubbar :)
 
 
Ingredienser:
6 gelatinblad
7 dl halvtorrt mosserande vin, t.ex. Asti Cinzano
1 liter jordgubbar
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
100 gr vit choklad
 
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca. 5 min
2. Värm 2 dl vin i en kastrull. Krama ur gelationbladen och smält dem i den varma vätskan.
3. Vispa ihop den varma vätskan med resten av vinet.
4. Skölj och skär jordgubbarna i bitar, men spara 6 jordgubbar till servering. Fyll glasen (som rymmer ca. 2 dl) till hälften.
5. Häll på vätskan , så den precis täcker jordgubbarna.
6. Ställ i kylen i minst 3 timmar tills gelén stelnat.
7. Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången med en vass kniv. Värm grädden med fröna i en kastrull. Dra av från värmen och smält 50 gr vit choklad i grädden. Låt svalna och förvara i kyl 3-4 timmar så att den stelnar. Då går det lättare att vispa den till en mousse.
8. Vispa grädden till en mousse strax före servering. Toppa gelén med mousse och en halv jordgubbe. Riv över vit choklad.
 
Ursprungs receptet kommer från Allt i Hemmet nr 7 2013
 
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0