Blåbärspaj med vallmo

Den här Blåbärspajen är jättegod och receptet kommer från Leila
 
Smuldeg:
250 g kallt smör
1 1/2 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl blå vallmofrön
3 dl havregryn

Fyllning:
1 1/2 liter frysta blåbär
1 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl

Vaniljglass till servering
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med råsocker och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
3. Blanda försiktigt i vallmofrön och havregryn utan att grynen går sönder för mycket.
4. Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl och häll  fyllningen i botten av en eldfast form eller gjutjärnspanna.
5. Strö smuldegen över blåbärsfyllningen och grädda pajen  gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Servera blåbärspajen varm med mjuk vaniljglass eller lättvispad grädde.
 
Källa: http://www.leila.se/blabarspaj-med-vallmo/leilas-recept/bakverk/index1,23.htm?id=2686
 
/Lena
Trackback
RSS 2.0