Oliv & Tomatbröd med timjan

Idag har det bakats både vetemjöls och grahamsmjöls frallor och till sist Oliv & Tomatbröd.
 
Ingredienser:
50 gr jäst
5 dl vatten
2 msk olivolja
2 msk honung
15-20 st oliver, kärnfria
några skivor soltorkade tomater i olja
4 kvistar timjan
2 dl durumvetmjöl
10 dl vetemjöl special
 
Gör så här:
1. Smula ned jästen i en bunke, värm vatten och olja fingervarmt, 37
grader och slå det över jästen.
2. Hacka oliverna och de soltorkade tomaterna och repa av timjan, tillsätt detta tillsammans med
honung, durumvete och nästan allt mjöl.
3. Arbeta samman till en smidig deg.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
5. Tag upp degen på mjölat bakbord och forma till två runda bröd.
6. Jäs i ca 30 minuter till.
7. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter.
 
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0