Rabarber- & jordgubbssaft


Rabarber & jordgubbsaft och Rabarbersaft med kanel & citron

Idag blev det ett litet saftkok igen. Jag tycker det är jätteroligt och kul att prova på nya recept så har ni tips så mottages de med stor glädje.

Jordgubbarna sätter färg på denna goda och syrliga saft som ger ca. 1,5 l saft.

Ingredienser:
3 st rabarber (500 g)
5 dl vatten
800 g jordgubbar
1 st lime finrivet skal & saft
500 g strösocker (ca 6 dl)

1. Skär rabarbern i bitar.
2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka  ca 10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
3. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
4. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

Ny favorit hos sonen är denna saft. -Den här måste vi koka mer av!

/Lena

Rabarber- och jordgubbssaft

Ett recept från Allt om mat

Jordgubbar sätter färg på denna goda och syrliga saft.

1 sats räcker till ca 1,5 l saft.

(Stäng) Skicka detta recept med SMS

SMS:et är kostnadsfritt.

1 sats
Ingredienser

3 st rabarber, (ca 500 g) stora
5 dl vatten
800 g jordgubbar
1 st lime, finrivet skal och saft
500 g strösocker, (ca 6 dl)

Tillagning

1. Skär rabarbern i bitar.
2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka  ca 10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
3. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
4. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

Rabarber- och jordgubbssaft

Ett recept från Allt om mat

Jordgubbar sätter färg på denna goda och syrliga saft.

1 sats räcker till ca 1,5 l saft.

(Stäng) Skicka detta recept med SMS

SMS:et är kostnadsfritt.

1 sats
Ingredienser

3 st rabarber, (ca 500 g) stora
5 dl vatten
800 g jordgubbar
1 st lime, finrivet skal och saft
500 g strösocker, (ca 6 dl)

Tillagning

1. Skär rabarbern i bitar.
2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka  ca 10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
3. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
4. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0