Rabarbersaft med kanel & citron
Idag blev det ett mindre kok av rabarbersaft med smak av kanel och citron!
Ingredienser:
2 liter vatten
ca 1500 g rabarber
8-10 dl strösocker
4 st kanelstänger (Eldorados är små)
1 stor citron
1. Koka vatten, skivad rabarber och kanelstången i 10 minuter.
2. Sila av genom silduk i en ren kastrull.
3. Koka därefter upp saft och strösocker. Pressa i saften av citronen.
4. Häll saften på rengjorda, varma flaskor, ända upp till kanten och förslut direkt, så att vacum bildas när saften svalnat. Håller upp till ett år.
Det blev ca 2,5 liter saft. Jättegod!
/Lena
Ingredienser:
2 liter vatten
ca 1500 g rabarber
8-10 dl strösocker
4 st kanelstänger (Eldorados är små)
1 stor citron
1. Koka vatten, skivad rabarber och kanelstången i 10 minuter.
2. Sila av genom silduk i en ren kastrull.
3. Koka därefter upp saft och strösocker. Pressa i saften av citronen.
4. Häll saften på rengjorda, varma flaskor, ända upp till kanten och förslut direkt, så att vacum bildas när saften svalnat. Håller upp till ett år.
Det blev ca 2,5 liter saft. Jättegod!
/Lena
Kommentarer
Postat av: Anki Hedlund
Åh vad gott det låter :D
Postat av: Anki Hedlund
Tack Anna-Lena
Saften var jättegod och min man kunde tydligt känna kopplingen till Subrowska med äppeljuice som jag berättade om :D
Trackback