Rabarbermousse

I rabarberns tid så blir det mycket rabarberkokande m.m. Jag hittade ett spännande recept på rabarbermousse hos Husmorsskolan som jag bara var tvungen att prova genast. Jag blev absolut inte besviken. Det blev riktigt lyckat och gott!
Receptet räcker till 4-6 portioner.

Ingredienser:
200 g rabarber
2 msk outspädd röd saft
1 dl socker
1 dl kesella
2 1/2 dl grädde

1. Skär rabarbern.
2. Koka rabarbern i saften till en tjock kräm. Låt kallna.
3. Rör i socker och kesella i krämen.
4. Vispa grädden hårt, blanda ner i smeten.
5. Häll i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar.
 
Denna mousse kommer garanterat att göras många gånger. :)
 
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0