Rabarber & rosensaft

Den här saften var jag bara tvungen att prova.



Ingredienser:
500 gr rabarber
1 l vatten
3 dl socker
1 citron
1/2 dl rosenvatten



1. Skär upp rabarben i 3 cm långa bitar.
2. Lägg rabarbern i en kastrull och häll på vattnet.
3. Koka upp och koka utan omrörning i 15 minuter.
4. Sila genom silduk och häll den silade saften i kastrullen igen.
5. Tillsätt socker och värm till sockret har smält.
6. Pressa citron och häll i det i saften som smaksättning.
7. Häll i rosenvatten.

Det blev drygt en liter saft. Den blev jättegod och luktar dessutom jättehärligt!

/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0