Jordgubbs- & Rabarbermarmelad
Det blev ett litet kok marmelad då jag hade lite jordgubbar och rabarber över...

En ljuvlig marmelad som kan avnjutas med Brieost, på plättar eller på smörgåsen.
Ingredienser:
400 gr rabarber (Vill man kan man tillsätta jordgubbar som jag gjorde denna gång. Ta då bort 250 gr rabarber och ersätt med jordgubbar.)
1 st vaniljstång
300 gr syltsocker
1. Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad och urskrapad vaniljstång, detta tar ca 15-20minuter. Rör om då och då.
2. Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning, 2 minuter.
3. Ta upp vaniljstången, eller lägg den i en av burkarna som marmeladen ska i.
4. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar, gärna kokta.
5. Sätt på lock och låt svalna.
Det är så gott att bara ta en klick marmelad på en liten bit Brie - farligt gott - som godis - fast godare.
/Lena
Kommentarer
Trackback