Pesto på egen Basilika
Igår var jag ner i växthuset och plockade in Basilika för att göra en egen Pesto. Pesto - går bra till allt, pasta, på smörgåsen...! Egen pesto är enkel att göra och smakar ljuvligt.

Ingredienser:
2 dl färska Basilikablad
2 vitlöksklyftor
25 gram pinjenötter eller valnötter
50 gram riven parmesanost, västerbotten eller någon annan vällagrad ost
3/4 dl olivolja
salt
1. Skala vitlöksklyftorna.
2. Kör basilika, vitlök, nötter, salt och ost i mixern.
3. Tillsätt oljan, lite i taget tills allt är välblandat.
/Lena

Ingredienser:
2 dl färska Basilikablad
2 vitlöksklyftor
25 gram pinjenötter eller valnötter
50 gram riven parmesanost, västerbotten eller någon annan vällagrad ost
3/4 dl olivolja
salt
1. Skala vitlöksklyftorna.
2. Kör basilika, vitlök, nötter, salt och ost i mixern.
3. Tillsätt oljan, lite i taget tills allt är välblandat.
/Lena
Kommentarer
Trackback