Sammetslen Rabarberdröm
I dag blev det söndagsgott med rabarberpaj, vaniljglass och vaniljsås.

Recept
6-10 personer
150 gr smör
1,5 dl socker
1 ägg
0,5 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker eller kardemumma
2 tsk bakpulver
Fyllning
5 dl rabarber i bitar
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g färskost (Philadelphia) eller crème fraiche
Vaniljglass till servering.
1. Vispa rumstemererat smör och socker poröst. Blanda i ägg och vatten.
2. Blanda de torra ingredienserna mjöl, vaniljsocker/kardemumma och bakpulver i en annan skål. Vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i en form, cirka 25 cm i diameter.
3. Häll i rabarberbitarna och toppa med strösocker. Vispa ägg ocg vaniljsocker ihop med färskosten (eller crème fraiche). Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
Pajens botten är som en sockerkaka och fyllningen mycket mastig så pajen räcker till många. Gott!
/Lena

Recept
6-10 personer
150 gr smör
1,5 dl socker
1 ägg
0,5 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker eller kardemumma
2 tsk bakpulver
Fyllning
5 dl rabarber i bitar
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g färskost (Philadelphia) eller crème fraiche
Vaniljglass till servering.
1. Vispa rumstemererat smör och socker poröst. Blanda i ägg och vatten.
2. Blanda de torra ingredienserna mjöl, vaniljsocker/kardemumma och bakpulver i en annan skål. Vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i en form, cirka 25 cm i diameter.
3. Häll i rabarberbitarna och toppa med strösocker. Vispa ägg ocg vaniljsocker ihop med färskosten (eller crème fraiche). Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
Pajens botten är som en sockerkaka och fyllningen mycket mastig så pajen räcker till många. Gott!
/Lena
Kommentarer
Trackback