Saffranspannacotta med vaniljgrädde & pepparkakssmul
Igår bjöd jag mina föräldrar på saffranspannacotta till familjens förtjusning så jag valde att upprepa denna framgång även idag då vi fick besök av svärmor. Den är supergod!
Mängd: 5-6 portioner
Ingredienser:
1 vaniljstång
5 dl grädde
2 fpk saffran
1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
1 dl pepparkakor, krossade
Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Vispa grädde med vaniljsocker för dekoration och lägg sedan på pepparkakssmulet.
/Lena
Kommentarer
Trackback