Pannacotta på vit choklad med limemarinerade jordgubbar
Till kvällen snodde jag ihop en pannacotta - en perfekt avslutning på en god middag...
1 l grädde
75 g socker
300 g vit choklad, hackad
4 gelatinblad
Limemarinerade jordgubbar:
500 g jordgubbar, ansade
2 lime
1 msk socker
Garnering:
mynta
100 g kolakakor
1 lime, skalet

För 8 personer
Ingredienser
Pannacotta:1 l grädde
75 g socker
300 g vit choklad, hackad
4 gelatinblad
Limemarinerade jordgubbar:
500 g jordgubbar, ansade
2 lime
1 msk socker
Garnering:
mynta
100 g kolakakor
1 lime, skalet
Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka ihop grädde och socker. Smält snabbt i den hackade chokladen och gelatin när smeten svalnat. Häll över en pajform och låt stelna i kylen.
Dela jordgubbarna i mindre bitar och pressa limen. Blanda ihop alla ingredienserna.
Plocka mynta bladen och grovhacka kakorna. Toppa pannacottan med jordgubbar, mynta, kaksmulor och limeskal.
Dela jordgubbarna i mindre bitar och pressa limen. Blanda ihop alla ingredienserna.
Plocka mynta bladen och grovhacka kakorna. Toppa pannacottan med jordgubbar, mynta, kaksmulor och limeskal.
Jättegott men nästa gång gör jag i portionsskålar i stället - Jag fördrar det. Jag kan även tänka mig endast limemarinerade jordgubbar med kolakaka och vispgrädde eller glass som ett snabbare och mycket gott alternativ.
/Lena
Kommentarer
Trackback