Vit Choklad Pannacotta med Hallon & Blåbär

Man behöver totalt 400 gr bär till denna pannacotta.
Recept
Pannacotta:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker
4 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad
Halloncoulis:
250 g hallon
florsocker
1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
2. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
3. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med panacottan och njut!
4. Gör gärna lite extra halloncoulis som serveras i en kanna som extra tillbehör.
Detta recept räcker till 5-8 personer beroende på hur stora portioner man vill servera.
Super gott! Nästa gång kommer jag att använda färska jordgubbar...
/Lena