Hallon & Blåbärspannacottapaj

I morse bestämde jag mig för att bjuda på en Hallon & Blåbärspannacottapaj på eftermiddagen. Det är en cheesecake-liknande efterrätt som ser ut och smakar lyxigt, men är enkel att fixa.
Pajdeg: | ||
12 st digestivekex |
||
75 gram | ||
Fyllning: |
||
3 st gelatinblad | ||
3 dl vispgrädde |
||
1 dl strösocker |
300 gram hallon & blåbär |
200 gram philiadlphiaost |
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen och blåbär med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Riktigt uppskattad blev den av familjen och svärmor som kom på besök.
/Lena
Kommentarer
Trackback