Vårlängtan & vintersådd

Idag slog vårlängtan till.  Eller var nog redan igår då jag satt och letade frön på nätet och lyckades hitta vad jag sökte och beställa dem. Så nu får brevbäraren vara extra snabb tycker jag nog. Idag läser jag om och tittar på trädgårdar. Funderar på hur jag ska göra med insynssyddet/planket mot grannen. Har flera ideér men inte lyckats bestämma mig för vilken ännu. Hade tidigare en fantastisk Jasminhäck som dessvärre stod på grannens sida om tomtgränsen så den finns bara i minnet blott..  Funderar på att sätta upp någon typ av insynsskydd som ska vara luftigt så jag slipper söka tillstånd för att sätta upp det. Tänker att fylla det med klematis kan ju inte bli helt fel.
 
Jag har däremot kvar Jasminhäcken vid slutet av min tormtgräns och den blir definitivt kvar - älskar hur den doftar om sommarkvällarna.
 
Blev en hel del småplantor från förra årets vintersådd som sitter och väntar på sin plats i trädgården under fiberduk i pallkargarna. Hoppas de klarar sin första vinter.  Ställer ut några sålådor i år också så får tiden visa vilka sorter som tar sig. :)
 
Minnesantecklning till mig själv:
Har i dag 18/2-17 sått: Grönlilja Zigadenus elegans (täcks med vermiculit), Indisk fingerört Potentilla nepalensis (rosa) (täcks m. tunt lager perlit), Parasollblad Astilboides tabularis, Fingrad rodgersia Rodgersia pinnata " Chocolate Wings" (täcks ej). Imorgon ställs sålådorna ut,
25/2 sått en låda med tidig Blå Bergvallmo Meconopsis Quintulpinervia och en frön från en vildinsamlad hög Blå Bergsvallmo Meconopsis Spec.
 
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0