Oreofudge

Ingredienser:
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
1 paket Oreokakor
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
3. Skär Oreokakorna i mindre bitar.
4. Blanda försiktigt ner kakbitorna i smeten (spar ½ - 1 dl till garnering).
5. Bred ut smeten i en form, 20 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten. Låt chokladen stelna i kylen. Skär den i rutor med en vass kniv.
Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/oreofudge/
"Bounty" godis

3 dl kokos
3 msk florsocker
Garnering
200 g mörk choklad
kokos (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop kokos, kondenserad mjölk och florsocker i en skål.
2. Rulla bollar av degen och lägg dem i en plåt eller på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ bollarna i frysen i ca 30 min, tills de är ordentligt kalla.
3. Smält chokladen över vattenbad.
4. Doppa kokosbollarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.
5. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen.
Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/lattgjorda-bounty-med-bara-4-ingredienser/
After Eight Tryfflar

Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/after-eight-tryffel-2/