Vitchoklad pannacotta med hallonmousse

 
Ingredienser:
1.5 stycken gelatinblad
0.5 stycken vaniljstång
3 deciliter vispgrädde
0.5 deciliter mjölk
100 gram vit choklad
 
Hallonmousse:
1.5 stycken gelatinblad
200 gram frysta hallontinade
2 stycken äggulor
1 deciliter florsocker
1 deciliter vispgrädde
 
Garnering:
Hallon
 
1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.
2. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången. Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i ca 2 timmar.
3. Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.
4. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
5. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0