Underbara Jasminebuskar

Från mitt sovrumsfönster ser jag min Jasminbuskhäck som lyser upp vitt i skymningen. Jag bara älskar att gå och lukta på dessa buskar och njuter verkligen av deras överdådighet just nu. Passade på att bryta en kvist och tog med den in.
De luktar som mest på kvällen så man får passa på att springa en kvällsrunda i trädgården för att få njuta som mest.
 
/Lena

Cheesecake med blåbär och citron

Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera!
 

Topping

  • 350 g tinade blåbär
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1 1/4 dl socker

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 500 g mascarpone
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 msk florsocker
  • finrivet skal av 2 citroner

Gör så här:

1. Topping: Blanda blåbär, citronjuice och socker i en kastrull. Låt småkoka tills konsistensen börjar bli simmig, det tar 10-15 minuter. Rör då och då. Ta från värmen och låt svalna. Ställ i kylen och låt kallna.
2. Botten: Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel. Lägg smulorna i en bunke och rör ned det smälta smöret.
3. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
4. Fyllning: Vispa mascarpone och crème fraiche till en fast och slät blandning i en bunke, med elvisp. Rör ned florsocker, citronskal och vispa igen. Smaka av och tillsätt ev mer florsocker.
5. Bred fyllningen över smulbottnen och jämna till den med en kniv eller slickepott. Täck sedan fyllningen med ett lager av blåbärsblandningen. Känns den för lös, häll av lite av vätskan.
6. Låt kakan stå i kylen i minst 3 timmar.
 
http://www.ica.se/recept/cheesecake-med-blabar-och-citron-717312/
 
/Lena

RSS 2.0