Vitchoklad tryfflar med marsipan

 En favorit som det är säkrast att göra många av.
 
Ingredienser:
300 g  vit choklad
1 dl  vispgrädde
50 g  smör
150 g  marsipan
1 msk  vitt portvin
florsocker
 
Gör så här:
1. Smält vit choklad och grädde på svag värme, tag bort från plattan. 
2. Rör i smör, riven marsipan och portvin. 
3. Slå chokladmassan i en form och kyl ner den så att den blir fast. 
4. Forma små kulor och rulla dina vita chokladtryfflar i florsocker. 
 
Receptet kommer från Ernst Kirchsteigers Jul med Ernst. Orginalreceptet har jag hittat här: http://www.recept.nu/ernst-kirchsteiger/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/vit-chokladtryffel/
 
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0