Saffranspannacotta med vaniljgrädde & pepparkakssmul

Igår bjöd jag mina föräldrar på saffranspannacotta till familjens förtjusning så jag valde att upprepa denna framgång även idag då vi fick besök av svärmor. Den är supergod!

 

Mängd: 5-6 portioner


Ingredienser:

1 vaniljstång

5 dl grädde

2 fpk saffran

1/2 dl strösocker

2 gelatinblad

1 dl pepparkakor, krossade


Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Vispa grädde med vaniljsocker för dekoration och lägg sedan på pepparkakssmulet.

 

/Lena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0