Hallon & Blåbärspannacottapaj


I morse bestämde jag mig för att bjuda på en Hallon & Blåbärspannacottapaj på eftermiddagen. Det är en cheesecake-liknande efterrätt som ser ut och smakar lyxigt, men är enkel att fixa.

Pajdeg:
12 st digestivekex
75 gram

Fyllning:
3 st  gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
300 gram hallon & blåbär
200 gram philiadlphiaost

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen och blåbär med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Riktigt uppskattad blev den av familjen och svärmor som kom på besök.
/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0