Fördeg
Lördag förmiddag och det är dags att göra en fördeg så att vi ska kunna äta nybakt bröd till söndagsfrukosten. Sonen vill testa det här med surdegsbakning och har bestämt att det ska bli baugetter när det blir klart.
Ingredienser:
100g Surdegsgrund
150g Vetemjöl
150g kallt vatten
Gör så här:
Vi blandade fördegen direkt i assistentkitteln. Tips: Ställ assistentkitteln eller en skål på köksvågen och nollställ.
Tillsätt 100g surdegsgrund och nollställ köksvågen. Tillsätt 150g mjöl, nollställ, 150g vatten. Rör om. Konsistensen ska vara som en trögflytande smet.
Täck med handduk eller liknande.
Låt jäsa ca 9-12 timmar i 20 - 26 grader. Vi använde skåpet ovanför kylen (24 grader)
När fördegen är bubblig är den klar.
100g Surdegsgrund
150g Vetemjöl
150g kallt vatten
Gör så här:
Vi blandade fördegen direkt i assistentkitteln. Tips: Ställ assistentkitteln eller en skål på köksvågen och nollställ.
Tillsätt 100g surdegsgrund och nollställ köksvågen. Tillsätt 150g mjöl, nollställ, 150g vatten. Rör om. Konsistensen ska vara som en trögflytande smet.
Täck med handduk eller liknande.
Låt jäsa ca 9-12 timmar i 20 - 26 grader. Vi använde skåpet ovanför kylen (24 grader)
När fördegen är bubblig är den klar.
"Man får inte ha bråttom när man bakar det här."
/Lena
Kommentarer
Trackback