Amerikansk kaka med choklad & kola

 
Ingredienser:
200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola

175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


 

Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform eller täck en form med smörpapper, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

 

Vi åt kakan med glass men ingen i familjen tyckte att det var det rätta tillbehöret. Vi föredrog kakan som den var utan något till. Kakan var god men personligen föredrar jag nog andra typ av bakverk.

 

Ursprungsreceptet kommer från tidningen Hembakat http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/amerikansk-cookie-med-choklad-kola/

 

/Lena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0