Banankaka

Kallt idag -21 grader. Jag passade på att baka banankaka med sonen då banankaka påminner oss om Thong Nai Pan Yai stranden på Koh Phanag i Thailand. Den är jättegod och det kändes nog lite varmare och mysigare också.


Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
2 bananer
4 msk grädde
50 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
kokos eller ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smöra och bröda en sockerkaksform.
3. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Starta på lägsta hastighet och öka därefter till hög hastighet under ett par minuter.
4. Mosa bananerna.
5. Sänk hastigheten på din Assistent till lägsta och tillsätt bananer och grädde. Tärna även i det rumstempererade smöret.
6. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och tillsätt till smeten. Kör maskinen på lägsta hastighet tills allt blandats, men inte längre än så.
7. Häll upp smeten i den smorda och bröade formen och grädda i 40 minuter.

/Lena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0