Blåbärspannacotta


4 portioner

Ingredienser:
1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär, färska eller frysta
3 dl vispgrädde
1 1/2- 2 msk socker
1 vaniljstång
blåbär/ hallon till dekoration

Gör så här:
1.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter.

2. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med vispgrädde och socker.

3. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.

4. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna bären lite extra med en slev.

5. Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.

6. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.

7. Garnera med lite vispad grädde och hallon.

Sonen älskade denna pannacotta men jag insåg att jag föredrar att man blandar hallon och blåbär samt har i Philadelfia-ost vilket gör den jättegod!

/Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0